Uthuset

“Uthuset” is all about cooking classes, teambuilding and catering – all with a strong focus on grilling/barbecue. We offer both classes for companies (teambuilding) and to private individuals. For more info in English send us an e-mail.

uthuset

 

Tirsdag 24. april: Hangus + Grillkongen = Sant

Si hva du vil om grilling av sjømat og grønnsaker, men det er ingenting som kan slå kvalitets-kjøtt fra grillen. Joar Haga fra Hangus er Angus-bonde fra Tananger. Joar og Craig skal holde et kurs om grilling av Angus-kjøtt tirsdag 24. april. Vi kjørte dette kurset for Joar sine kunder i november i fjor, og det ble kjempesuksess! Vi skal snakke om storfe: stykningsdeler, modning osv, og i tillegg om grillmetoder og hvordan man gir best smak til grillmaten.

Vi skal grille burgere, biffer og andre stykker, alt av Angus-kjøtt. Vi skal også lage sauser, marinader og krydderblandinger, tilbehør, sideretter og dessert.

Joar tar også med en del kjøtt som kursdeltakerne kan kjøpe etter at kurset er ferdig. Det blir biffer, steker og kvernet kjøtt; også en del vanskelig-å-få-tak-i stykningsdeler. Det blir en kjekk, uformell kveld med massevis av god mat.

Kurset starter kl 17.00 og er ferdig ca. kl 22.00. Pris kr 1.350,- per person for kurset og maten. Drikke kan kjøpes under kurset.

Tirsdag 8. mai: Grilling og atter grilling!

Onsdag 23. mai: Grilling og atter grilling!

Dette er kurset for dere som vil gjøre noe mer ut av grillingen. Vi griller for harde livet: kjøtt, kylling, diverse sjømat, grønnsaker, og mer. I tillegg lager vi sauser, marinader og krydderblandinger, salater, sideretter og knallgod dessert.

Alle kursene er bygget opp slik at kursdeltakerne lager all maten, Craig styrer grillingen og kokkene vår hjelper med tips og råd. Vi bruker både gass- og kullgrill, og vi viser forskjellige typer utstyr som gjør grillingen lettere å håndtere. Det handler om å bruke gode råvarer kombinert med grillkunnskap, om det er bruk av trefliser for å gi mer smak til maten eller langtidsgrilling (indirekte grilling) for større stykker kjøtt og fisk. Vi viser hvordan råvarene skal behandles og metodene som brukes for å få frem det beste i dem. Disse kursene er for dere som vil ta grillingen til det neste nivået. Det blir kjekke, uformelle kvelder med massevis av god mat.

Finn en dato som passer, og meld deg på!

Kursene starter kl 17.00 og varer til ca. kl 22.00.

Pris kr 1.350,- per person for kurset og maten. Drikke kan kjøpes under kurset.

Påmelding:

Epost: helle@craig.no

www.craig.no

www.uthuset.no

HVA MED EN TEAMBUILDIG/MATKVELD I UTHUSET?

“Velkommen til Uthuset!”

Vårt mest populært kurs! Når alle gjestene er kommet tar vi en gjennomgang av kvelden: praktiske detaljer, tips og råd, og informasjon om hva som skal skje. Vi deler gjestene i flere lag, og hvert glag får vanligvis 3 oppskrifter hver som de skal lage (minimum 12-15 oppskrifter totalt): kjøtt, sjømat, grønnsaker, salater, sauser. Noen av rettene spiser gjestene mens de jobber, og resten spares opp til en stor buffé senere på kvelden. Etter hovedspisingen er det alltid en god dessert til kaffen.

Her er noen eksempler av temaer til matkvelder som vi arrangerer. Det finnes også andre muligheter. En ting er helt sikkert: det blir alltid en del grilling – uansett tema!

* “Grilling: mat fra hele verden” (våre favorittretter, basert på sesongens råvarer)

* Italiensk mat (pasta og pizza er bare begynnelsen …)

* Amerikansk (Cajun & Creole; mat fra sørstatene)

* Meksikansk (både TexMex og MexMex!)

Per Alfred Undheim er kurslederen i Uthuset. Per Alfred har jobbet mye sammen med Craig, han har vært ansvarlig for Gladmatskolen og er lærer på kokkelinjen på Jåttå Videregående Skole.

“Maten alle elsker!”

Vårt andre kurstilbud er et mindre kurs der temaene er “maten alle elsker”. Disse kursene starter vanligvis kl 18.00 og er ferdig kl 22.00. Hvert lag tilbereder to forskjellige oppskrifter. Check this out:

* Norges Beste Burger: Jepp, temaet er burgers, saftige burgers, Norges beste burgers. Vi lager burger av sjømat, av kylling, vegetarburger og selvfølgelig kjøtt. Vi lager hamburgerbrød, spennende sauser og tilbehør. Vi snakker om hvordan kjøtt skal behandles og krydres og hvordan en god burger skal bygges opp. Noe-ved-siden-av-burgeren er også et tema. Det blir tradisjonelle burgers og noen utenom det vanlige.

* TexMex og MexMex: Vi elsker meksikansk mat, og vi har i alle år laget meksikanske retter i Uthuset. Craig åpnet Norges første meksikanske restaurant, Harry Pepper, helt tilbake i 1986. Dette kurset lærer deg å lage “way better” tacos, nachos, chili con carne og andre kjente meksikanske- og TexMex-retter. Gjestene skal lage salsa, guacamole, og i tillegg smakfulle sideretter og tilbehør. Taco-esken fra butikken er snart “a thing of the past”.

* Pasta, Pizza og Antipasti: Kurset handler om den gode maten fra Italia, med pizza, pasta og småretter (antipasti, ofte grønnsaks-baserte) i fokus. Fersk pasta lages, selv om vi tar tørket pasta like alvorlig som fersk. Pizza skal vi også lage, og du får tips om hvordan de beste pizzaene komponeres og bakes. Buon Appetito!

* Alle lukter svidd!: I Uthuset er det alltid en grill (eller tre) i gang. Dette kurset hjelper med viktige tips og råd som gjør din grilling langt bedre enn naboens eller kompisenes. Vi snakker om griller, utstyr og tar opp viktige temaer som “gass eller kull?” og “verdens beste grilltips”. Vi skal tilberede og grille kjøtt, sjømat og grønnsaker samt sauser og tilbehør. En grillet dessert hører også til dette kurset.

 

Catering til store selskap

Uthuset driver også med catering.Smoker

Det vi gjør mest er selvfølgelig å grille. Her er det ubegrensede muligheter, selv om mesteparten av grillingen til Craig er på amerikansk-vis. Ekte barbecue kan vi også levere, med for eksempel: pulled pork, coleslaw, baked beans, egne sauser og alt som skal til.

Table ingredients

Ta kontakt for mer informasjon om catering-muligheter.

Kontakt oss

mailHar du spørsmål eller ønsker å bestille et arrangement, arrangere et kurs eller bestille catering er det bare å ta kontakt med Helle på helle@craig.no

 

Uthuset ligger i Hafrsfjordgaten 23 på Våland i Stavanger: