Deconstructed & Baconized Potato Salad

6 skiver bacon, sprøstekt, og smuldret i biter
2 kg gode poteter, skrelte hvis ønskelig
2 ts salt
3 sjalottløk, finhakket
3 ss gressløk, finhakket
2 ss matolje
4 ss eplesidereddik
3 ss sukker
1,5 dl majones
1 dl seterrømme
3 ss amerikansk sennep

salt og kvernet sort pepper

1. Kok eller bak potetene til de er møre, men fremdeles faste. 

2. Sil av vannet og la potetene kjøle ned nok til at du kan holde dem.

3. Skrell potetene og skjær dem i terninger. Ha dem i en bolle og bland inn 2 ts salt.

4. Ha baconbiter, sjalottløk, gressløk, olje, eddik, sukker, majones og sennep sammen med potetene, og bland godt sammen. Smak til med kvernet sort pepper og ev. litt mer salt. 

5. Dekk over bollen med plastfolie og la potetsalaten stå i kjøleskapet i minst 30 minutter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *