Flashback Friday: Longing for Memphis

In a week´s time our barbecue team (The Norwegian National Barbecue Team) is on its way to Memphis to compete in The Memphis in May World Championship Barbecue Cooking Contest. This year will be the tenth in a row for us and we can´t wait.

We love Memphis. We love eating at Gus´s World Famous Fried Chicken, Huey´s (our favorite burger place), breakfast at Elvis´ favorite The Arcade, and any number of barbecue restaurants. I always have to make a trip to Buster´s, where the wine selection is outstanding. We´ve all been to Graceland, but for some a return trip could be just what the doctor ordered.

Last year we managed a 2nd Place in “Exotic” with a great rack of lamb, and to our surprise we got 4th Place in The Kingsford Tour of Champions, making our famous pulled pork.

In honor of Memphis and the team I want to share an outstanding chicken recipe from team member and best bud Bjørn Tore Teigen.

Have a great weekend!

 

Barbecueministerens Killer Chicken

Krydderblanding

6 ss salt

6 ss kvernet svart pepper

6 ss malt paprika

6 ss brunt sukker

2 ss sennepspulver

2 ss hvitløkpulver

2 ss løkpulver

1 ss chilipulver

1 ts kajennepepper

Bland sammen alle ingrediensene. I konkurranser pleier vi å kjøre den ferdige blandingen i en krydderkvern for å få en fin, jevn konsistens.

Glasur

250 g meierismør

1/2 løk

1 hvitløkfedd

revet skall fra ½ sitron

2 ss sitronsaft

2 ss brunt sukker

4 ss amerikansk sennep (alternativ 3 ss dijon-sennep)

1 ts salt

1 ts kvernet svart pepper

  1. Rens og finhakk løk og hvitløk. Ha alle ingrediensene i en kjele.
  1. Varm opp til smøret smelter.
  1. Ta kjelen vekk fra komfyren, og la blandingen trekke i 30 minutter.
  1. Sil blandingen gjennom en sikt og behold smøret.

Ellers

8 kyllingstykker, helst overlårstykker med både bein og skinn (alternativt andre typer kyllingstykker – lår eller bryst med skinn og bein)

smeltet meierismør

  1. Ha først et tynt lag krydderblanding og så et tynt lag glasur på kyllingstykkene, både under skinnet og oppå skinnet.
  1. Legg kyllingstykkene i en engangs aluminiumsform.
  1. Ha i nok smeltet smør til at det står ca. 1 cm dypt i formen.
  1. Sett aluminiumsformen på den kalde siden av grillen.

5. Ta ned lokket og grill kyllingen i ca. 15 minutter.

  1. Snu kyllingstykkene, pensle med glasur, og ta ned lokket igjen.
  1. Grill videre i 10 minutter, og snu så kyllingstykkene igjen.
  1. Pensle kyllingstykkene med glasur, ta ned lokket, og fortsett med grillingen til kjernetemperaturen er 72 grader.
  1. Ta kyllingstykkene ut av formen, og grill dem over varmekilden på begge sider helt til slutt (kun lenge nok til at du får en fin farge på overflaten og at skinnet blir sprøtt).

Tips

Disse kyllingstykkene er så gode at en saus blir nesten overflødig. Men når det sagt, så synes jeg det er ganske godt med litt barbecuesaus ved siden av.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *