Chili con Carne med Hot Links

Matolje (f.eks solsikkeolje)
4 middelstore løk, grovhakkede
[?] kg kjøttdeig 
1 ss salt (mindre hvis kjøttdeigen er saltet)
2 ts nykvernet sort pepper
1 ss malt spisskummen
2 ss chilipulver
2 ss paprikapulver
½ ts tørket oregano
1-2 chipotle-chili, finhakkede
1 boks hakkede tomater 
Kaldt vann

1 hel Hot Link Sausage (250g), skåret i terninger

1. Varm oljen i en stor stekepanne, og fres løken til den er myk. Ha litt salt og pepper på underveis. Ha så løken i en stor gryte.

2. Brun kjøttet, litt om gangen, i mer olje, i samme stekepannen (ha bittelitt salt og pepper på kjøttet under stekingen).

3. Etter hvert som kjøttet stekes ferdig, har du det også oppi gryten.

4. Ha resten av saltet, pepper, spisskummen, chilipulver, paprikapulver, og oregano i gryten med kjøttet. Varm opp, og stek videre i 2-3 minutter. Rør godt underveis.

5. Ha i chipotle-chili, tomater, og nok vann til å dekke godt over kjøttet, og kok opp.

6. Reduser varmen, og småkok i minst 30 minutter. Tilsett litt mer vann hvis det er nødvendig (hvis chilien blir veldig tykk, og det er lite væske igjen). 

7. Smak til med salt under den siste delen av koketiden.

8. Ha i Hot Link Sausage-sterninger; rør godt sammen og småkok videre i ca. 5 minutter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *