D.I.Y.-oppskrifter

PBLT (Pepper Bacon, Lettuce & Tomato)

Toast-smør begge skive med majones
En brødskive (majo opp)
Kald, crispy issalat
Tomatskiver
Pepper Bacon
Toast-majo ned

Hot Link Dog

Forvarmet pølsebrød (ev. grillet)
½ Hot Link Sausage
Stekt løk (alt. sprøløk)
Revet cheddar
Amerikansk sennep 

BBBQ Burger

Hamburgerbrød (grillet)
Barbecuesaus 
Ferdig burger med smeltet burger-ost oppå
Bacon 
Syltet rødløk 

Breakfast Taco

Hvetetortilla varmet i en stekepanne
Eggerøre (alt. annen type egg)
Tomatsalsa
Revet cheddar
Avokado-skiver
(Klem lime-saft over hele tacoen)

Apple Pie Baked Beans

100 g bacon
½ middelstor løk 
2 hvitløkfedd 
3 bokser tomatbønner 
2 ss worcestershiresaus 
1 ss dijon-sennep 
1 ss chipotle-chilisaus (alt. 1 ts god hot sauce) 
5 ss tettpakket brunt sukker 
1 Granny Smith-eple, skrelt, renset og finhakket
1 ts malt kanel
½ ts malt ingefær
½ ts salt
½ ts kvernet svart pepper 

1. Skjær bacon i terninger og stek dem i en stekepanne til de er gylne og sprø. 

2. Rens og finhakk løk og hvitløk. Tilsett løk og hvitløk og stek videre i et par minutter.

3. Hell bacon- og løkblandingen over i en ildfast form.

4. Tilsett bønnene og de andre ingrediensene, rør godt sammen, og sett formen i ovnen.

5. Bak bønnene i ca. 1 time (på 180 °C) til overflaten har fått en fin farge, og bønnene bobler. Tilsett litt vann etter hvert hvis sausen koker inn. 

Tips

Jeg liker godt å ha bønnene i en aluminiumsform, og ha dem på grillen (indirekte varme i en god times tid). Smaken av grill gjør dem enda bedre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *