3 dl lys brunt sukker (tettpakket)
2 ss favoritt-grillkrydder
2 dl eplesidereddik (5%)
3 dl flytende honning
4 ss amerikansk sennep (alt. dijon-)
1 ss saus fra hermetiske chipotle-chili (kan erstattes m/ Tabasco sin chipotlesaus)
1 liter ketchup
Eplejuice
1. Bland brunt sukker og rub sammen i en gryte.
2. Rør i eddik, honning, sennep og chipotlepuré. Bland godt over svak varme.
3. Tilsett ketchup og kok opp på middelshøy varme.
4. Reduser varmen, og småkok sausen i 5 – 6 minutter. Må røres ofte!
5. La sausen kjøle ned.
6. Spe ut sausen med eplejuice til konsistensen er som ønsket. Sausen skal ikke kokes opp igjen.
Til tacos: man kan bruke hermetisk salsa eller lage f. eks. en salsa fresca. Det går også an å lage denne salsaen som konsistens-messig er mer like den hermetiserte (bare enda bedre). Her er også en oppskrift for eggerøre: