Flashback Fridays: Grillet Squash Caprese

Boken “Ingen røyk uten grill” (Kagge forlag) kom i 2010, et hektisk år for meg. Jeg hadde nettopp forlatt restaurantbransjen og startet produktutviklingsjobben for REMA 1000. Vår første kampanje kom i 2009, og på dette tidspunktet handlet livet om grill og atter grill.

Boken er den tredje av grillbøkene mine, og det var enormt kjekt å ha med Andreas Viestad sin faste fotograf Mette Randem på laget. Denne oppskriften vil selvfølgelig passe godt når tomatene er på sitt beste, men heldigvis har tomatsituasjonen vår blitt mye bedre de siste årene, selv midt på vinteren.

For meg var det naturlig å kombinere en klassisk Caprese-salat med grillet squash eller aubergine. Happy Grilling!

Grillet squash Caprese

Vinaigrette
4 ss extra virgin olivenolje
2 ss rødvinseddik
3 hvitløkfedd
havsalt og kvernet svart pepper

1. Rens og knus hvitløk. Bland sammen eddik og hvitløk i en liten bolle.

2. Rør i oljen til blandingen er jevn. Smak til med salt og pepper.

Ellers
1 grønn eller gul squash
2 ss extra virgin olivenolje
havsalt og kvernet svart pepper
2 baller med fersk mozzarellaost
3 middelstore tomater
friske basilikumblad
nykvernet svart pepper

1. Skjær av begge endene av squashen.

2. Skjær den på langs i tynne skiver. Ha squashskivene i en bolle.

3. Hell over olivenolje, og ha på litt salt og pepper.

4. Grill squashskivene med direkte grilling til de har fått en fin farge.

5. Legg squashskivene på den kalde sonen av grillen og ta ned lokket.

6. Flytt squashskivene til et skjærefjøl når de er ferdiggrillede og møre.

7. Skjær mozzarellaost i tynne skiver. Skjær tomatene i skiver. Ha mozzarellaskivene og tomatskivene i lag ved siden av squashskivene på samme fatet.

8. Dryss basilikumblad over både squashskivene, tomatene og mozzarella, og hell deretter vinaigretten over det hele.

9. Ha på litt kvernet pepper og server.

craig ff

Grilled Squash Caprese

Vinaigrette
4 Tbs extra virgin olive oil
2 Tbs red wine vinegar
3 garlic cloves
sea salt and freshly-ground black pepper

1. Peel and smash the garlic. Mix together with the vinegar in a small bowl.

2. Stir in the olive oil until the mixture is well-blended. Season with salt and pepper.

Otherwise
1 whole green or yellow squash
2 Tbs extra virgin olive oil
sea salt and freshly-ground black pepper
2 balls fresh mozzarella
3 medium tomatoes
fresh basil
more ground black pepper

1. Cut off both ends of the squash with a knife.

2. Slice the squash in two lengthwise and put in a wide bowl.

3. Pour the oil over the squash and season with salt and pepper.

4. Grill the squash halves on direct heat until they have some sexy grill stripes.

5. Move the squash halves to indirect heat. Cover with the grill´s lid.

6. When the squash halves are tender move them to a cutting board and cut in 1/2″ slices.

7. Slice the mozzarella and tomatoes in 1/2″ slices. Arrange them on one side of a serving dish. Place the squash slices next to the tomatoes and mozzarella on the dish.

8. Top the squash, tomato and mozzarella with fresh basil and afterwards port the vinaigrette over.

9. Add a bit more ground pepper and serve.

Leave a Reply

Your email address will not be published.